Regenwater afkoppelen

gepubliceerd op 16-04-2018

In ons land zien we steeds meer hevige regenbuien vallen, gevolgd door langere, droge periodes. In onze tuinen zullen we het meeste regenwater moeten opvangen, zodat het niet meteen in het riool terecht komt en de straten onder water komen te staan. We kunnen het regenwater afkoppelen.

Hoe koppelen we regenwater af?

Als je de tuin maar voor een deel bestraat, kan het regenwater gewoon de grond in, waar beplanting staat en waar gazon ligt. Dit water is dan aanwezig in de grond als het droger wordt en daar profiteren planten en gras van.

In plaats van tegels kunnen we ook grind gebruiken of de tegels iets uit elkaar leggen, met grind ertussen. Dan loopt het water tussen de bestrating door gewoon de grond in. Je hoeft geen afvoerput aan te leggen dat aangesloten is op de hemelwaterafvoer en/of riolering

Ook kunnen we regenwater van het dak van schuur of woning of afdak opvangen in een grote regenton, zodat we het water in droge periodes aan de planten kunnen geven. Dat scheelt ook weer leidingwater, waar je voor moet betalen. Het regenwater dat op het dak van je woning, schuur of afdak komt, kun je afkoppelen op een regenton. Het is een hele simpele manier om goed met regenwater om te gaan, omdat je het  gebruikt in je eigen tuin.

In deze video regenwater afkoppelen video (https://youtu.be/YDgP7BGSig4) laten we zien hoe je regenwater  van een schuur en/of afdak kan afkoppelen op een regenton.

Heeft u vragen over het afkoppelen van regenwater? Vraag het één van onze deskundige tuinontwerpers! (http://tuinontwerpervinden.sitehand.nl/bv-30978-0/bedrijven)

Auteur: Marion Ruigrok  ( MQM tuinontwerpen (http://mqm.nl/))
Foto’s/video: Marion Ruigrok

regenwater afkoppelen regenwater afkoppelen