Tuintrends

gepubliceerd op 19-04-2018

Voorjaar! Iedereen is weer heerlijk buiten bezig om de tuin weer op orde te brengen, om de hele zomer weer te kunnen genieten van de buitenkamer. Ben je nog niet helemaal tevreden en wil je nog wat zaken veranderen of toevoegen in de tuin?  Om je wat op weg te helpen geven we je ter inspiratie de beste tuintrends voor 2018:

Tuintrend 1: Binnen – Buiten met elkaar verbinden
Buiten verbinden met binnen en ‘buiten wonen’ is een trend die voorlopig aanblijft. ‘Outdoor Entertaining’ breidt zich uit. Doordat het ook in Nederland warmer wordt, wonen we meer dan ooit buiten. We zien meer hottubs, jacuzzi’s en plungepools in tuinen. Met vrienden comfortabel buiten koken in de buitenkeuken, of eenvoudig barbecueën, tot in de late uurtjes genieten bij een open haard of even heerlijk languit liggen op een lange tuinbank hoort helemaal bij het buiten wonen.
Deel je tuin in als een interieur en maak verschillende ruimtes, zoals een woonkamer en een eetkamer door middel van roomdividers, zoals een muur met haard of eenvoudig met een rij palen met klimplanten zoals bosrank (Clematis) of kamperfoelie (Lonicera).
Wil je langer van je tuin genieten, vergeet dan natuurlijk de tuinverlichting niet!

Tuintrend 2: meer natuur in de tuin.
Jarenlang zagen we minimalistische tuinen met veel dode materialen en weinig biodiversiteit. De belangstelling voor planten en natuur neemt toe. Met het toepassen van de juiste beplanting, haal je meer leven naar je tuin. Kies voor bij- en vlindervriendelijke beplanting en je tuin krijgt een extra dimensie. Een vijver trekt o.a. kikkers, vogels, libellen, en salamanders. Zelfs in de kleinste stadstuin past een vijver!

Tuintrend 3: los en uitbundig in vakantiesfeer
De romantiek is weer helemaal terug. Het mag allemaal weer wat losser, uitbundiger en kleurrijker. De woontrend ‘Botanisch Wonen’ zet zich door naar buiten. Door de zachtere winters, neemt ook de belangstelling voor exotische planten toe. Tuinen die doen herinneren aan vakantie bestemmingen zijn hot. Daarbij kun je denken aan een Ibizatuin in Ibizasfeer, een mediterrane tuin, een tropische tuin of een tuin in strandsfeer. Met bruin en goudblonde tinten in siergrassen en blauwe beplanting, gecombineerd met hout en grind waan je je helemaal in de duinen! Bij een tuin in vakantiesfeer hoort vanzelfsprekend ook een luie hangmat.

Tuintrend 4: dessins en opengewerkte structuren
In 2014 zagen we de opkomst van dessintegels in de bestrating. Door nieuwe printtechnieken is de keuze in dessintegels riant te noemen anno 2018. Ben je uitgekeken op je terrastegels? Vervang er een paar door tegels met een dessin, zoals de fraaie ‘Duostone – vtwonenbuitentegels’ en maak er een ‘vloerkleed’ of ‘loper’ van!
Voor het terrasmeubilair zien we veel opengewerkte structuren. Deze meubels ogen lekker licht en luchtig, in een tuinontwerp werkt dit heel ruimtelijk. Met kussens met botanische prints maak je de tuin helemaal af in een natuurlijke sfeer!

Heb je tuinplannen om je tuin te veranderen en nog meer tuintrend inspiratie nodig? Vraag het één van onze tuinontwerpers! (http://tuinontwerpervinden.sitehand.nl/bv-30978-0/bedrijven)

Auteur: Jacqueline Volker –  www.lifestyleadviseur.nl (http://www.lifestyleadviseur.nl)
Foto’s: Frans de Jong, styling: Jacqueline Volker  www.lifestyleadviseur.nl (http://www.lifestyleadviseur.nl)
Styling ‘Binnen-Buitentuin’: Gregory Verheide. Locatie: Buiter Beton – Balkbrug.

Tuintrend 2018 Binnen Buiten Jacqueline Volker1 Tuintrend 2018 Binnen Buiten Jacqueline Volker1
Tuintrend 2018 buiten wonen Jacqueline Volker 3 Tuintrend 2018 buiten wonen Jacqueline Volker 3
Tuintrend buiten wonen Jacqueline Volker2 Tuintrend buiten wonen Jacqueline Volker2
Tuintrend buiten wonen verlichting Jacqueline Volker 4b Tuintrend buiten wonen verlichting Jacqueline Volker 4b
Tuintrends 2018 mediterrane tuin strandtuin Jacqueline Volker5 Tuintrends 2018 mediterrane tuin strandtuin Jacqueline Volker5
Tuintrends 2018 meer natuur Jacqueline Volker 4 Tuintrends 2018 meer natuur Jacqueline Volker 4
Tuintrends 2018 meer natuurbeleving 6 Tuintrends 2018 meer natuurbeleving 6
Tuintrends terrastegels met dessins Jacqueline Volker 7 Tuintrends terrastegels met dessins Jacqueline Volker 7