Ibiza Vibes

gepubliceerd op 25-08-2020

‘Ibiza Vibes’

Een koffietje op een loungebank, lekker luieren op een daybed of een gezellige culinaire avond met je vrienden in een overkapping tot in de late uurtjes in een ongedwongen sfeer. Met de mediterrane temperaturen van de afgelopen zomers is het niet moeilijk om je in een populaire vakantie bestemming te wanen zoals Ibiza!

Zon, strand, feest en de relaxte sfeer die Ibiza biedt tover je dit met de ingrediënten in het moodboard en tuinontwerp gewoon naar je eigen achtertuin! De op Ibiza geïnspireerde tuin is een fijne plek om te relaxen en is onderhoudsarm, zodat je alle tijd hebt om te kunnen genieten!

Deze Ibizatuin heeft een rustige, beigekleurige tegel als basis in een lekker groot formaat van 80 x 80 cm. De verhoogde borders zijn afgewerkt met stucwerk. Centraal staat de riante loungebank met een heerlijk daybed in een vrolijke setting met de decortegel DueDecoroa Multicolor (https://www.mbituin.nl/geoceramica/due-decora/geoceramica60x60x4-duedecora-multicolor). De uitgesproken stijl van deze tegel geven meteen dat mediterrane vakantiegevoel!
Wordt het te warm, dan biedt een schaduwdoek verkoeling voor de warmste uren.  

Het stylingpodium naast de loungebank biedt ruimte voor een verzameling potten met kuipplanten zoals een Strelitzia en Agapanthus en natuurlijk gezellige lantaarns of windlichten voor een romantische sfeer in de avonduren.

Om die relaxte Bohemian hippie-vibe te geven aan je Ibizatuin, kies je voor een schutting gemaakt van oude vintage golfplaten, bevestigt tegen robuuste palen.

Tot slot hoort bij deze nonchalante sfeer natuurlijk een beplantingsplan met ‘weinig werk planten’. Speelse siergrassen vormen hier de basis, afgewisseld met groenblijvende planten zodat je tuin ’s winters ook aantrekkelijk blijft. Om in de sfeer van de DueDecora Multicolor tegel te blijven, bloeien in deze tuin vaste planten en klimplanten in oranje en blauw. Het gezoem van bijen, hommels en het gefladder van vlinders maken het ultieme vakantiegevoel helemaal compleet!


Tips van Jacqueline van StyleGardens (https://stylegardens.nl/):
- Voer een Ibizatuin nooit helemaal in wit uit, maar meer in offwhite, beige en zandtinten. De kleurtemperatuur van het zonlicht is in Nederland nu eenmaal lichter en feller als in de Mediterraan. Wit verblind ‘s zomers en oogt ’s winters teleurstellend.
-  Denk je aan de Mediterraan, dan denk je aan snel aan Lavendel en Olijfbomen. Denk ook eens aan alternatieven zoals Perovskia (Reuzenlavendel), Elaeagnus angustifolia (Smalbladige olijfwilg) of Pyrus salicifolia (Wilgpeer). Ze doen het beter in ons klimaat én je tuin oogt een stuk origineler!
- Een dagje shoppen bij Loods 5 (https://loods5.nl/) is ook een leuk vakantie uitje! Kies voor de meubels en styling in deze tuin voor rotan, bamboe en eiken, sisal, linnen en katoen in oranje en terra kleuren voor een extra zomers gevoel.

Het tuinontwerp downloaden?  Download GRATIS het ontwerp hier (https://www.mbi.nl/wp-content/uploads/2020/08/Ibiza-Vibes-StyleGardens-MBI-ontwerp-1-scaled.jpg)

Fotocredits:
1 – StyleGardens – Jacqueline Volker
2 – FransPhotography - Frans de Jong
3 – Alle styling van Loods 5
4 – MBI GeoCeramica®60x60x4 DueDecora Multicolor
5 - MBI GeoCeramica® 80x80x4 Royal Beige

Achtergrondfoto: Peter Müller - Pixabay

Volg Jacqueline Volker op Instagram (https://www.instagram.com/jacqueline.volker/)

Volg Jacqueline Volker op Facebook (https://www.facebook.com/jacqueline.volker.96)

Ibiza Vibes moodboard low res Ibiza Vibes moodboard low res
Ibiza Vibes StyleGardens MBI ontwerp low res Ibiza Vibes StyleGardens MBI ontwerp low res