Ticket to the Tropics

gepubliceerd op 08-09-2020

Thuisblijven heeft een hele andere dimensie gekregen door onze directe omgeving zo comfortabel mogelijk te maken. Home entertaining was nog nooit zó belangrijk! Vergroot je leefruimte met een tropische tuin in vakantiestemming en je hebt een tuin om voor thuis te blijven.

De ultieme staycation beleef je met je hele gezin met een plunge pool in je tuin in een tropische setting. We geven je alle inspiratie en een kant en klaar ontwerp voor een tropische plunge pool tuin, jouw ‘ticket to the tropics’!

Centraal in deze tuin ligt een plunge pool - een klein zwembad -  waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen en je zelf even kan afkoelen. Met een speciale jetstream creëer je op een beperkte ruimte het gevoel van eindeloos zwemmen én houd je jezelf op conditie deze vakantie!

Rond een zwembad horen natuurlijk een paar comfortabele ligstoelen om op te zonnen. Een warme houtlook vloer rondom de pool creëer je met de GeoCeramica ‘Weathered Oak Charnwood’ (https://www.mbituin.nl/geoceramica/weathered-oak/geoceramica-120x30x4-weathered-oak-charnwood).  Alle GeoCeramica tegels zijn op maat leverbaar in 90 graden hoeken, daarmee is de plunge pool perfect afgewerkt en blijft zo hygiënisch schoon. De hoge stroefheidsklasse voorkomt uitglijden op natte tegels.

Een borrel- en eetterras in de schaduw van een boom maakt deze tuin helemaal af. Voor dit terras kies je een tegel met vintage look met de GeoCeramica ‘Terrazzo Grey’. In deze doorleefde tegel zitten alle kleurtonen van beige, oranje en zacht bruin en combineert daarmee erg goed met de schutting en de beplanting.

De verhoogde borders zijn gemaakt van stapelblokken en afgewerkt met natuursteen strips van een bouwmarkt. De natuursteen afwerking geeft je dat warme, luxe gevoel van een vakantie in warmere oorden.
De schuttingen, gemaakt van thermisch gemodificeerd vuren gevelbekleding in blokprofiel, geven door het fraaie ritme structuur aan deze tuin en biedt een optimale privacy!

Fraaie bladplanten zoals een bananenboom, Eucalyptus en Canna zijn niet helemaal winterhard in Nederland, maar mogen natuurlijk niet ontbreken in deze tropische tuin. Voor de overige beplanting kies je voor tropisch ogende, groenblijvende maar wél winterharde bladplanten, zoals Fatsia, muizenoor, Nandina, varens en bamboe. Zo is je tuin ’s winters ook aantrekkelijk! Deze groenblijvers zijn afgewisseld met vrolijke bloeiers zoals Zonnehoed en Crocosmia en makkelijke siergrassen.


Tips van Jacqueline van StyleGardens (https://stylegardens.nl/nl/)
- Denk ook eens aan een buitendouche bij je plunge pool. Zo voorkom je in huis een waterballet richting badkamer.
- Met tropische planten als Strelitzia, Phormium en Monstera in kleurrijke potten geef je de tuin een extra tropische touch. Overdrijven mag best!
- Kies voor de styling voor een mix van een houten tafel met moderne, metalen stoelen. Je maakt het af met kussens in tropische prints, allemaal van Loods 5. Succes verzekerd!

Download het tuinontwerp

Het tuinontwerp van Jacqueline Volker is gratis te downloaden via deze link (https://we.tl/t-bP6ALbqoR9).

Fotocredits:
1 – Jacqueline Volker - StyleGardens (https://stylegardens.nl/)
2-  Frans de Jong - FransPhotography (https://www.fransphotography.nl/)
3 – MBI GeoCeramica ‘Weathered Oak Charnwood’
4 – MBI GeoCeramica ‘Terrazzo Grey’5
5 – Meubels en styling van Loods 5 (https://loods5.nl/)

Achtergrondfoto: Scott Webb – Pexels

Volg Jacqueline Volker op Instagram (https://www.instagram.com/jacqueline.volker/)

Volg Jacqueline Volker op Facebook (https://www.facebook.com/jacqueline.volker.96)

Moodboard tropische tuin StyleGardens Ticket to the Tropics lowres Moodboard tropische tuin StyleGardens Ticket to the Tropics lowres
Tropische tuin StyleGardens MBI ontwerp lowres Tropische tuin StyleGardens MBI ontwerp lowres